Scriptieprijs

 

In het kader van haar doelstelling de ontwikkelingen op het gebied van het mededingingsrecht en -beleid in Nederland onder de aandacht te brengen wenst de Stichting Ontwikkelingen Mededingingsrecht een scriptieprijs uit te loven voor de beste afstudeerscriptie op het terrein van het Europese en/of nationale Mededingingsrecht. De eerste prijs is EUR 1.000, de tweede prijs EUR 500 en de derde prijs EUR 250. De winnende scripties worden bekendgemaakt tijdens het jaarcongres en worden naderhand gepubliceerd op de website van de Stichting.  

  
De prijzen worden toegekend aan de scripties van uitstekende academische kwaliteit, waarbij originaliteit van onderwerpkeuze en/of methode van onderzoek, de bijdrage aan rechtsontwikkeling en/of rechtspraktijk van belang zijn. 

 

Voorwaarden 
De scriptie is geschreven in het voorafgaande jaar, aan een Nederlandse Universiteit en is beoordeeld met een 8 of hoger. De scriptie kan in het Nederlands of Engels zijn geschreven. Zie het reglement voor de precieze voorwaarden en de wijze van indiening.

 

Klik hier om het aanmeldformulier te downloaden. 

 

De juryleden zijn:

  • Murat Duman, advocaat, Houthoff
  • Sander Verrips, legal cousel, Autoriteit Consument & Markt
  • Jan Kees Winters, econoom, RBB Economics

 

Feestelijke uitreiking
De uitreiking vindt plaats tijdens het Jaarcongres Ontwikkelingen Mededingingsrecht.

 

De finalisten van 2019 waren:

 

Leah Peeters (winnaar)Klik hier om de scriptie te downloaden

Rasmus Geertsema (2e prijs)Klik hier om de scriptie te downloaden

Sylwia Kalaska (3e prijs)Klik hier om de scriptie te downloaden